Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

ICG Coventry

We're from Jesenice, Slovenia

Svetovne igre šolarjev, Coventry (Anglija) 2022

International childrens games Coventry 2022

 

Avtorja: Ajlin Burzić in Eman Gorinjac

 

Svetovne športne igre otrok je petdnevno tekmovanje, na katero pridejo ekipe z vseh kontinentov in tekmujejo v različnih športnih panogah. Zbere se tudi čez 1500 mladih športnikov. Prvič so bile igre ICG organizirane že leta 1968 v Celju. Od takrat so na igrah sodelovale ekipe iz več kot 800 mest. Vendar športni dosežki niso glavni oz. edini cilj teh iger. Poudarjajo tudi spoznavanje drugih kultur in jezikov ter novih prijateljev.

 

Svetovne športne igre otrok  (ICG) je letos med 11. in 16. avgustom gostilo angleško mesto Coventry. Občina Jesenice je svojo športno ekipo poslala prvič.

Športniki so sodelovali v ločeni konkurenci deklet in dečkov v atletiki, v košarki 3x3, plezanju, malem nogometu, plavanju in namiznem tenisu in tenisu.

 

Jeseniško ekipo so sestavljali: plavalci, plezalci, košarkarji in nogometaši.

Velik del ekipe so predstavljali prežihovci:  košarkar Tian Pervić in nogometaši: Emin Balagić, Lan Biščević, Benjamin Jakupović, Mark Jovanov, Alen Kapić, Alan Lemeš, Lian Redžić in Tarik Vukalić.

 

Prežihovci, ki so zastopali Jesenice v Coventryju

 

Fante smo povprašali o vtisih s tekmovanja in zaupali so nam, da so se na tekmovanje odpravili s prijetnimi občutki, ponosni so bili na to, da so bili izbrani, da zastopajo mesto. Zelo so bili radovedni in razburjeni, saj so vedeli, da jih čaka dolga pot in velik športni dogodek.

Z rezultati so zadovoljni, čeprav so prepričani, da bi lahko bili boljši, če bi imeli za uradne treninge toliko časa kot ostale ekipe. Jeseničanom se je namreč malce zapletlo na potovanju, zato so v Coventry prišli malo kasneje. Tudi razpored tekem je bil kar naporen, a so vseeno izkoristili priložnost in dokazali svoje sposobnosti.

Benjaminu bo v spominu ostala trojka, ki jo je zadel s sredine igrišča, nogometašem pa zagotovo prva tekma, v kateri so dokazali premoč nad ekipo iz Izraela, in začetek tekme proti Špartancem.

 

Vsi so izpostavili, da je bilo to doživetje, ki se ga bodo z veseljem spominjali. Čas so izkoristili tudi za spoznavanje novih mest, zlasti pa za druženje z drugimi ekipami. Spoznali so kar nekaj novih prijateljev in prijateljic in z njimi so še vedno v stiku.