Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Obisk Knjižnega sejma

Avtor: Nik Noč

 

Ali radi berete knjige in si jih izposojate v šolski knjižnici? Potem vam bo ta članek zagotovo všeč, saj je v njem predstavljen dogodek, na katerega vsi bralci vsako leto kar težko čakajo.

 

To je Knjižni sejem, letos je bil 38. po vrsti. Prireja ga Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev od leta 1993. Letošnji se je odvijal  od 22. do 27. novembra.

Na ta sejem nas je odšlo 9 učencev in učenk. Potovali smo z vlakom v Ljubljano in šli do Gospodarskega razstavišča. Odšli smo 25. septembra, torej v petek.

Z gospo knjižničarko smo se dogovorili, da se zberemo na določenem mestu vsako uro. Na srečo se ni nihče izgubil :)

 

Sejem je bil zelo urejen in imeli so razne prireditve. Knjige se je dalo kupiti ceneje, saj so imeli veliko popustov, izbirali pa smo lahko med zelo različnimi deli. Veliko jih je bilo tudi v tujih jezikih.

Pred prihodom sem si predstavljal da bodo stojnice majhne in lesene z lučko, ki visi od stropa stojnice, ampak so bile v moderni obliki.

Na sejmu sem imel priložnost spoznati Boštjana Gorenca, po vzdevku Pižama. Saj ga nekateri gotovo poznate. Na sejmu mi je podpisal knjigo Reformatorji v stripu.

Najbolj zanimivo mi je bilo, koliko knjig so imeli in koliko ljudi se je zbralo. Na sejmu so bili ljudje različnim starosti – od otrok iz vrtca do učencev, kot smo bili mi, in odraslih.