Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Logo za teme z ekološko vsebino

Vsi dobro vemo, kako pomembna je skrb za okolje in naravo. Za besedo EKOLOGIJA ste zagotovo tudi že vsi slišali ...

 

Šolski novinarji smo mnenja, da je ta tema zelo široka in sega na vsa področja našega življenja, zato lahko prispevke o njej najdemo v katerikoli naši rubriki in ji nismo namenili posebne rubrike. Da pa bi vseeno nekako izpostavili te pomembne vsebine, smo se se odločili, da bomo prispevke, ki so povezani z varovanjem okolja, označili s posebnimi logom.

 

Učitelj za likovno umetnost je učence seznanil s šolskim natečajem za ustvarjanje loga za prispevke z ekološko vsebino in jim predstavil značilnosti dobrega loga. Učenci so razmišljali o pomenu ekologije in ustvarjali različne znake, uredništvo šolskega časopisa je na koncu izbralo logo, ki ga je ustvaril devetošolec Jakob Korbar.

Jakob nam je pojasnil, da je navdih iskal tudi na spletu in našel cel kup različnih znakov. S svojim logom je želel poudariti, da naš planet raste in nam veliko daje, vendar moramo zanj lepo skrbeti in mu nuditi, kar potrebuje za svojo rast.

Jakobov izdelek je v osnovi risba, ki smo jo nato še malo računalniško obdelali, da bi učinkovala tudi v pomanjšani obliki.