Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Šolsko leto 2022-2023

Šola v naravi za učence 5. razreda

V Bašanijo je letos  odšlo 54 učencev 5. razredov. Med potjo proti morju smo si ogledali Postojnsko jamo, nato pa pot nadaljevali proti cilju, kjer nas je že razveselilo toplo sonce. Po kosilu so otroci že nestrpno pričakovali nastanitev po sobicah.

Popoldne  je vsaka plavalna skupinica  spoznala svojega učitelja plavanja in si nadela ime. Z njimi so otroci vsak dan dvakrat odšli na plavanje v bazen ali v morje in se urili v plavalnih veščinah.

Ker smo se imeli zelo lepo, nam je teden hitro minil in že smo morali oditi proti domu.

 

Pedagoški vodja: Matjaž Gale, prof.


 

Sprejem prvošolcev

Še posebej so se prvega šolskega dne razveselili naši prvošolci. Ob 11. uri so se v avli šole zbrali skupaj s starši in učitelji. Med povabljenimi je bil tudi predstavnik Policije s Policijske postaje Jesenice, ki med šolskim letom skrbi za preventivno dejavnost na šoli in za varnost v okolici šole.

V avli šole jih je najprej nagovoril ravnatelj dr. Robert Kerštajn. Za tem je na oder s svojimi vragolijami in čarovnijami prišel čarodej Toni, ki nas je dodobra nasmejal. 
Ravnatelj je vsem prisotnim najprej zaželel dobrodošlico. Povedal je, da šolo obiskuje 609 učencev in učenk, od tega 60 prvošolcev in prvošolk ter 56 učiteljic, učiteljev in vzgojiteljic.
V šoli bodo poskrbeli, da se bodo učenci počutili varne, tako med poukom, kot med obiskovanjem obšolskih dejavnosti. Poleg tega jim je tudi zaželel, da bi poleg znanja, našli tudi prave prijatelje ter bi po končanem šolanju postali uspešni v svojem delu. Za starše pa si želi strpno, odkrito in ustvarjalno sodelovanje, kakršno je bilo do sedaj.  Za konec jim je še zaželel, naj to šolsko leto prinese veliko uspeha, sproščenosti, varnosti, dobrega počutja ter varne poti v šolo in domov.

Besedo je predal policistu, ki je staršem svetoval, da otroke poučijo o pravilnem ravnanju v prometu in da mora biti varnost otrok v ospredju vse leto, ne le ob začetku šolskega leta. Opozoril je še na režim parkiranja pred šolo oz. na avtobusni postaji pred šolo. Poleg tega morajo prvošolčki nositi rumene rutice ter v šolo prihajati v spremstvu odrasle osebe.

Ravnatelj je nato predstavil učiteljice, ki bodo poučevale v 1. razredih, učiteljico angleščine ter učiteljici v oddelkih jutranjega varstva in podaljšanega bivanja. Na oder je poimensko poklical učence vsakega oddelka posebej, ki so nato skupaj s starši odšli do razredov.

Ob prvem šolskem dnevu pa je prvošolčkom nepozaben dan pričaral tudi voditelj
Radia 1, Robert Roškar. Skupaj z Zavarovalnico Triglav jim je namenili nekaj vzpodbudnih besed in jih razveselil s paketom šolskih potrebščin. V paketu so prejeli rumene majice, ki so jih seveda takoj oblekli in se skupaj poslikali.

 

Zapisala: Nataša Krajnc