Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Šolsko leto 2021-2022

DEGUSTACIJA JEDI »Street food - Delavska malca«

Učenci 9. razredov, ki so obiskovali Turistični krožek, so v mesecu maju v sodelovanju z Razvojno agencijo Zgornje Gorenjske v šoli pripravili dva menija Delavske malce - zelenjavno mineštro s cmočki in piščančji ajmoht z ajdovimi žganci.

Za zaključek pa so si zamislili, da bi predstavili in degustirali jedi na šolskem dogodku ob zaključku šolskega leta. Tako so 13. 6. 2022 izvedli interni dogodek za celo šolo, na katerem so učenci turističnih krožkov z degustacijo predstavili izbrane jedi »Street food - Delavska malca«. Restavracija Kazina je na dan dogodka na šolo dostavila zelenjavno mineštro s cmočki in piščančji ajmoht. Jedi so postregli v eko embalaži - posodice za enolončnice, žlice in prtički.

Pri organizaciji in izvedbi dogodka je bila v strokovno pomoč Jerica Klinar, ki je kuharica v blejskem hotelu Triglav, v logistično pomoč pa predstavnik RAGOR-ja, mentor turističnih krožkov, Ambrož Černe. Prisotnim sta sproti povedala malo o street food, Delavski malci, pomenu ekološke embalaže itd.

Na dogodku je bil prisoten tudi fotograf iz Foto Vidmar s.p..
Projekt Turizmu pomaga lastna glava v celoti financira Občina Jesenice.

 

Zapisala: Nataša Krajnc


 

5. športni dan za učence 2. razreda

Učenci 2. razreda so imeli v četrtek, 16. 6. 2022, zadnji športni dan v tem šolskem letu. Z avtobusom so se odpeljali do Mojstrane, od tam pa ob Triglavski Bistrici hodili do slapa Peričnik. Po ogledu slapu so si privoščili tudi malico. Kmalu se je bilo treba vrniti proti Mojstrani. Malo utrujeni, vendar zadovoljni so se učenci vrnili pred šolo.

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Utrinki 3.a razreda v šolskem letu 2021-2022

V 3. A razredu smo v tem šolskem letu doživeli veliiiko lepega. Nabrali smo si precej lepih spominov. Nekaj smo jih ujeli tudi na fotografijah, ki vam jih predstavljamo. Oglejte si utrinke plesnega dne, pustovanja, ustvarjanja na temo »Čustva« z gospo Barbaro Ravnik, izleta na Bled, pohoda s Pristave proti Križavcem, obiska Živalskega vrta Ljubljana in našega pouka. Verjetno boste opazili naše veselje, prijateljstvo, radovednost, ustvarjalnost, domišljijo in pogum… To smo mi, učenci 3. A razreda!

 

Zapisala: Erika Vidrgar, razredničarka


 

Šola v naravi za 6. razrede – Radenci, Bela krajina

Šola v naravi za šestošolce je v šolskem letu 2021 / 22 potekala od 4. do 8. aprila 2022 v Radencih v Beli krajini. Šole v naravi se je udeležilo 46 učencev.

Kar nestrpno smo jo čakali, saj so vsebine zelo pestre: naravoslovne, družboslovne, športne in dejavnosti v večerni animaciji.

Iz naravoslovnega področja so učenci spoznali bogat travniški ekosistem ob Kolpi znotraj Krajinskega parka Kolpa in kal z vodnimi prebivalci. Spoznali so, da lahko IKT koristno uporabijo tudi v naravnem okolju. Z uporabo tablice bodo njihovi izdelki iz narave ostali trajni, saj so iz naravnih materialov  posneli animirane filme.

Učenci so spoznali kulturno dediščino Poljanske doline ob Kolpi s poudarkom na arhitekturni dediščini tega območja.  Ogledali so si različno stare in dobro ohranjene objekte  in primerjali življenje ljudi nekoč in danes.  Spoznali so belokranjsko pisanico in izdelali svojo na tradicionalen način, in sicer so izdelali okrasni cofek,  izpihali jajce, pisali nanj s pisačem in voskom ter ga pobarvali. Izdelana pisanica predstavlja učencem lep spomin na šolo v naravi. Spoznali so še kulinarično dediščino  - pripravili so tradicionalno jed – belokranjsko pogačo, ki je zaščitena na evropski ravni.

Športne vsebine so bile raznovrstne: lokostrelstvo, športno plezanje, kolesarjenje do hrvaške meje, orientacijski tek in dva pohoda - do Velike Radenske stene, od koder je čudovit razgled na dolino reke Kolpe, in drugi namesto vožnje s kanujem (reka je bila še narasla) na Sodevsko steno, od koder so videli na hrvaško stran in se vrnili v CŠOD ob Kolpi. Spoznali so tehnike preživetja v naravi in postavili zasilno bivališče iz šotorskega krila ali naravnih materialov. Z uporabo kompasa in zemljevida so opravili orientacijsko tekmovanje po vnaprej pripravljeni poti. Sprostili so se, a hkrati tudi tekmovali v igrah v naravi – štafetni tek in igra slepca ob vodenju videčega spremljevalca.  

Tudi večerne animacije so bile zanimive: učenci so doživeli nočno okolje v bližini CŠOD s krajšim sprehodom po vasi in okolici, se sprostili ob zabavnih in socialnih igrah, ustvarjali izdelke belokranjske kulturne dediščine v ustvarjalni delavnici, tj. rože iz krep papirja, in se pomerili v igrah z žogo. Zadnji večer je bil še posebno zanimiv, saj so se družili ob skupnem ognjišču: izpeljali so predstavitev stanovalcev sob, na ognju spekli taborniške specialitete - hrenovke in se zabavali ob glasbi.

 

Vodja šole v naravi: Zdenka Kersnik, prof. angl. j. in slov. j.


 

Šola v naravi 2. razred

Učenci drugih razredov naše šole so se od 6. 6. 2022 do 10. 6. 2022 udeležili naravoslovnega tabora v Poljanski dolini na kmetijah Davčen in Tavčar.

Učenci so najprej spoznali kmetijo in družini Dolenc ter Tavčar. Prijazna gospodarja sta učence peljala na ogled hleva, gospodarskih poslopij in živali.

Učenci so spoznavali kmečka opravila: košnja trave, molža krav, krmljenje živali. Vozili so se tudi na pravem kmečkem vozu. Spoznali so tudi delo čebelarja in lovca. S prijazno gospodinjo so pekli zelo dober domač kruh.

Na kmetiji so vse dni jedli okusno domačo hrano. Reševali so naloge v zvezku z naslovom Na kmetiji. Med prostim časom so se sprostili na igrišču za kmetijo.

Obiskali so tudi smučišče Stari vrh in se okrepčali pred planinskim domom na Starem vrhu.

Učenci so neizmerno uživali in tabor je kar prehitro minil.

Vodja: Irena Dolar


 

Kuharska delavnica, Street Food - delavska malica

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske in Gornjesavski muzej Jesenice sta v lanskem letu na Jesenicah uspešno razvila kulinarični produkt Delavska malca, ki je kot meni na voljo v šestih jeseniških gostilnah. Pri tem so sodelovali tudi učenci turističnih krožkov, s katerimi smo pri vsakemu od gostinskih ponudnikov posneli kratek promocijski video.
V letošnjem letu je v načrtu nadgradnja menija v obliki ulične prehrane. Povezali smo se z jeseniško ljubiteljico kulinarike in kuharico v blejskem hotelu Triglav Jerico Klinar.
Izdelala je nabor 12 menijev, katerih skupna značilnost je rekonstrukcija jedi iz menija
Delavska malca v street food obliko.

Vodji delavnice: Jerica Klinar in Marko Grohar, kuhar gostilne in pizzerije Turist iz Slovenskega Javornika  
Jedi: zelenjavna mineštra s cmočki in piščančji ajmoht z ajdovimi žganci.

 

Kuhati so pomagali:

Urša Zorman

9.B

David Ferbežar

9.C

Nejla Kusur

9.C

Menedin Malič

9.C

Jaka Oblak

9.C

Kristina Mladenov

9.C

Sara Jan

9.C

Lana Todorovič

9.C

Larisa Delić

9.C

Din Talić

9.C

Tamara Mladenov

9.C

Lana Maher

9.B

 

Vtisi po izpeljani delavnici so zelo pozitivni. Skupinica devetošolcev, ki smo jo nabrali, je bila zelo pridna, ob koncu delavnice smo jih večkrat pohvalili. »Malo za šalo in malo za res« smo jih vprašali, koliko jim je bilo dejansko do želje po kuhanju in pridobivanju novih znanjih pri tem oz. koliko do tega, da pač le izostanejo od pouka. Večina je odgovorila, da jim ta izkušnja res veliko pomeni, saj je velika dodana vrednost k vsebinam, ki so jih obravnavali pri gospodinjstvu v 6. razredu. Te so po rednem šolskem programu pričakovano in razumljivo dokaj okrnjene saj ne morejo zajemati le kuhanja ampak tudi druge gospodinjske dejavnosti, kot je šivanje. Tu vidim dodano vrednost našega projekta.

 
Iskreno se zahvaljujem ge. Kusterle za vso koordinacijo in pomoč in navsezadnje ravnatelju, g. Robertu Kerštanju za pozitiven odziv.

 
Mentor turističnega krožka:

Ambrož Černe, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske


 

4. športni dan za učence 2. razredov

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v sredo, 11. 5. 2022, športni dan. Z avtobusom so se odpeljali do parkirišča na Breznici. Od tam so jo peš mahnili po Cesarski cesti do Rodin, od tam pa preko Studenčic spet nazaj na Breznico. Vmes je bil seveda tudi čas za malico in ohladitev v hladni senci. Dan je bil namreč že čisto poleten, pokrajina pa cvetoča in zelena.

V galeriji si lahko ogledate nekaj fotografij.

 

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Po poteh triglavskih pravljic

Učenci 2. razredov  smo se odpravili PO POTEH TRIGLAVSKIH PRAVLJIC. To je gledališka predstava v naravi, kjer smo na poti iz Mojstrane na Dovje srečevali vaške posebneže, domačine in bajeslovna bitja.

V Mojstrani nas je pričakal pravljičar Bukovnik. Na poti smo srečali zaspanega Gregca, ki je izgubil čredo krav in se ni spomnil njihovih imen,  Nejča, Gorskega škrata, ki je imel sedem zlatnikov, ženico Ančo, ki nam je povedala, da leskova šiba pomaga, če si poreden,  Sabljico, ki je pripovedoval o vojaških prigodah,  ter Kraguljneža, ki nas je naučil pesmico s katero preženeš slabo voljo.

Na koncu je bila podelitev zlatnikov tistim, ki so največkrat pravilno odgovorili na vprašanja.

 

Vodja: Renata Magnik


 

Tekmovanje v ritmični gimnastiki - Pozdrav Pomladi

V soboto, 2. aprila 2022, je potekalo v Športni dvorani Trata v Škofji Loki tekmovanje v ritmični gimnastiki – Pozdrav Pomladi 2022 in v soboto, 9. aprila 2022 - Pokal Pomladi 2022 v Športni dvorani v Grosupljem. Na tekmovanju v ritmični gimnastiki so se predstavili tudi učenci naše šole.

V kategoriji Ciciban so zasedli:
3. mesto - na tekmovanju v soboto, 2.4.2022, Pozdrav Pomladi 2022 v Škofji Loki.

Našo šolo so predstavile učenke:

 1. Glavaš Gloria
 2. Bajrič Asja
 3. Ilijanić Lana
 4. Smlatič Ilvana
 5. Zahirović Tajra

V kategoriji Mlajši učenci:
3. mesto - na tekmovanju v soboto, 2.4.2022, Pozdrav Pomladi 2022 v Škofji Loki

in 4. mesto - na tekmovanju v soboto, 9.4.2022, Pokal Pomladi 2022 v Grosuplju.

Našo šolo so predstavile učenke:

 1. Rehberger Samardžija Katja
 2. Abdurahnanović Lejla
 3. Jovičič Anja
 4. Zamida Lea
 5. Vukalić Ida

V kategoriji Starejši učenci:
1. mesto - na tekmovanju v soboto, 2.4.2022, Pozdrav Pomladi 2022 v Škofji Loki

in 1. mesto - na tekmovanju v soboto, 9.4.2022, Pokal Pomladi 2022 v Grosuplju.

Našo šolo sta predstavili učenki:

 1. Mladenovič Katarina
 2. Čehajič Katrin

Vsi otroci so se zelo zavzeto pripravljali na tekmovanje. Na vadbi so bili zelo pridni in delovni. Vsi si zaslužijo čestitke in pohvale za trud in vztrajnost.

 

Športno društvo Fleksi
Mojca Šuštaršič


 

3. tehniški dan za učence 2. razreda

V petek, 15. aprila 2022, so drugošolci izdelovali uporabne lončke za pisala iz odpadne embalaže. Pri spoznavanju okolja se veliko pogovarjamo o varovanju narave in recikliranju.  Tako so tudi učenci koristno predelali odpadne tetrapake v simpatične uporabne predmete - lončke za pisala. Dopoldne nam je hitro minilo in prav lepo smo se imeli.

V galeriji si lahko ogledate še nekaj fotografij.

Vodja TD: Petra Hrovat, prof.


 

ND za učence 2. razreda - osebna higiena in kultura prehranjevanja

Učenci 2. razredov smo imeli naravoslovni dan. Strokovna delavka iz Zdravstvenega doma Jesenice je učence seznanila z ustno higieno  in jim povedala, da tudi ustno zdravje pripomore k zdravemu telesu.

Skrb za lastno zdravje pomeni tudi skrb za osebno higieno. Dobre higienske navade preprečujejo različne bolezni. Koža ima različne naloge, zato je prav da zanjo skrbimo z rednim in pravilnim umivanjem.

Pomembna je tudi higiena obleke in obutve, higiena prostora, pravilno poskrbimo za prostor, če imamo živali v stanovanju, pravilna prehrana, skrbimo za redno gibanje in poskrbimo, da imamo dovolj spanja in počitka.

Prebrali smo nekaj bontona o tem, kako se med prehranjevanjem obnašamo.

Ker hrano jemo tudi očmi smo izdelali pogrinjek, saj je prav, da hrano uživamo ob pravilno pripravljeni mizi.

 

Vodja ND: Renata Magnik


 

Obisk Planinskega muzeja v Mojstrani

V torek, 29. 3., smo se 4. razredi odpeljali v Mojstrano, kjer smo obiskali Planinski muzej Mojstrana. Izbrali smo delavnico Srčni možje. Izkušeni gorski reševalci so nam najprej predstavili opremo in delo gorske reševalne službe. Učenci so spoznali reševalno opremo, jo potežkali in sami preizkusili njeno uporabo. Iz oči v oči so se srečali z muzejskim helikopterjem, nato so ga v delavnici sestavili iz lesenih delčkov. Seznanili so se z osnovami varne hoje v gore. Kot udeleženci programa so dobili tudi komplet prve pomoči, ki ne sme manjkati v nahrbtniku na planinski poti.

 

Vodja tehniškega dne,

Ana Sampa


 

Pust

1.3. 2022 smo imeli z učenci 1.razredov pustno rajanje. Najprej so se predstavile pustne maske posameznih skupin. Po mali telovadnici je odmevala vesela glasba, pustne šeme so se sprehajale in rajale … Ker maškare rade plešemo, smo vsi skupaj še zaplesali in se zabavali z različnimi elementarnimi igrami.

 

Učiteljice 1. razredov 


 

3. tehniški dan 6. – 9. razred – nitna grafika

V petek, 18.2.  na šoli potekal tehniški dan za učence 6., 7. in 9. razreda. Tokrat je bila tema Nitna grafika. Učenci so pod mentorstvom učiteljev izdelovali voščilnice oziroma dekorativen okras s prepletanjem niti. Na papir so  prerisali motiv, ga preluknjali, nato pa s šivanko vlekli niti iz ene v drugo vbodno točko po zaporedju, ki je bilo zapisano v navodilih. Pri tem so lahko izbirali različne barve niti. Učenci so bili zelo motivirani in tudi izdelki so lepo uspeli.

Vodja TD: Katrca Horvat


 

Sankanje v Gozd Martuljku za učence 2. razredov

Učenci 2. razredov so imeli v četrtek, 17. 2. 2022, zimski športni dan – sankanje v Gozd Martuljku.

Z avtobusoma so se odpeljali do nekdanjega smučišča v Gozd Martuljku in se sankali, kepali, igrali na snegu….Učenci so res zelo uživali. Vmes so seveda imeli tudi čas za malico. Dopoldne ja hitro minilo in treba se je bilo vrniti v šolo.

V rubriki Galerija si lahko ogledate nekaj fotografij s prekrasnega zimskega dopoldneva.

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Novoletne voščilnice

V podaljšanem bivanju smo učitelji z učenci z božično-novoletnimi voščilnicami razveselili stanovalce Doma dr. Franceta Bergelja Jesenice in njihove uporabnike pomoči na domu. Vsak stanovalec in njihov uporabnik pomoči na domu je dobil voščilnico z lepimi željami. Vsi se nam lepo zahvaljujejo za voščilnice in lepe želje.

 

Ajda Teran

Nevenka Fotak Urbas


 

Učenci so svoja božično-novoletna voščila poslali preko meja

Z učenci 4., 5. in 6. razreda, ki obiskujejo neobvezni izbirni predmet nemščino, smo v mesecu decembru spoznavali navade in običaje nemško govorečih dežel. Naučili smo se tudi, kako v nemščini napišemo božično-novoletno voščilo in izdelali voščilnice. Z voščilnicami smo sodelovali v akciji, ki jo je organiziral Goethe Institut iz Ljubljane. Njihov namen je bil, da bi voščilnice poslali v en dom ostarelih v Bremen (Nemčija). Ker pa je bil odziv na akcijo tako dober, dobili so namreč kar 765 voščilnic iz 26 različnih slovenskih osnovnih šol, so jih razdelili med starostnike v osmih domovih za ostarele v Avstriji in Nemčiji. Veselje je bilo dvojno.

Učenci so uživali ob izdelovanju voščilnic, naučili so se napisati voščilo v nemščini, starostniki pa so se razveselili prisrčnih otroških voščil.

Hvala vsem učencem za sodelovanje! Tudi vam želimo »Frohe Weihnachten und ein glückliches neues Jahr 2022!« (Vesel božič in srečno novo leto 2022!).

učiteljica Maja z učenci in učenkami nemščine.


 

2. tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda, novoletni okraski

V petek, 10. 12. 2021, smo imeli na šoli 2. tehniški dan.

Pred novoletnimi prazniki smo okrasili avlo šole in izdelali voščilnice in preproste izdelke za novoletna darila.

Učenci šestega in sedmega razreda so pod vodstvom učiteljev iz papirja izdelovali okraske za avlo in novoletno drevesce. Avlo so pod vodstvom Metke Kacin tudi okrasili.

Učenci osmega in devetega razreda pa so delali voščilnice, košarice iz vrvi, smrekice iz lesa, obarvane dišeče soli, domača mila, svečke iz starih sveč in voska, ognjičevo mazilo, vrečke iz blaga s sivko, pekli pa so tudi novoletne piškote.

Tehniški dan je minil v prijetnem vzdušju pričakovanja praznikov.

 

Vodja 2. tehniškega dne: Danica Kikelj


 

2. tehniški dan učencev 2. razreda Izdelovanje zimske dekoracije

V ponedeljek, 29. 11. 2021, so učenci tekom dopoldneva ustvarjali snežake in snežinke različnih velikosti in tudi že novoletne okraske z odtiskovanjem. Tako so okrasili svoje učilnice in hodnik pred učilnico. Mi smo poskrbeli za zimsko vzdušje v šoli, narava pa prav tako s prvo pošiljko snega ravno čez vikend pred našim tehniškim dnevom. Juhuhu, zima je že tu!

In še nekaj utrinkov našega ustvarjanja. 

 

Vodja TD: Petra Hrovat, prof.


 

2. športni dan za učence 2. razredov

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v torek, 9. 11. 2021, 2. športni dan. Iz Završnice so se peš odpravili proti Smokuški planini. Med hojo so opazovali čudovito obarvana jesenska drevesa, potok Završnica, prometne znake, markacije in še mnogo zanimivosti v naravi.

Pod Smokuško planino je bil tudi čas za malico in počitek. Ob povratku so se učenci lovili in igrali na nogometnem igrišču.

V galeriji si lahko pogledate nekaj utrinkov s športnega dne.

 

Vodja: Irena Dolar


 

1. tehniški dan učencev 2. razreda Varnost v prometu

V torek, 12. 10. 2021, so drugošolci v okviru tehniškega dneva najprej ob posnetkih in slikovnem gradivu poglobili znanje o cestnih pravilih, prometnih znakih in varnosti v prometu. Po poznavanju pomenov prometnih znakov v bližini naše šole so jih nato tudi izdelali. Naučili so se pesmico z naslovom Avto (Kolesa na avtu se okrog vrte) in jo večkrat zapeli s telesnimi gibi. Najbolj pa so se izkazali pri skupinskem ustvarjanju makete šolske okolice, kamor so postavili izdelane prometne znake. Veliko novega so se naučili in hitro nam je minilo »prometno« dopoldne.

 

Oglejte si nekaj utrinkov v Galeriji slik.

Vodja TD: Petra Hrovat, prof.


 

Naravoslovni dan za učence 2. razreda, gozdna učna pot v Radovljici

Učenci 2. razredov smo imeli , v petek, 5. 10. 2021, Naravoslovni dan.

Sprehodili smo se po Gozdni učni poti v Radovljici. Pot je dolga 2, 2 km. Odprta je že od leta 1977.

Na poti smo si ogledali veliko različnih vrst dreves in njihovih plodov.

Videli smo hiško iz brun, reče se ji brunarica. Nasproti nje smo videli prerez debla in se naučili, da krogi pomenijo, koliko je drevo staro. Po nadaljevanju poti smo prišli do jase na kateri je bila lovska opazovalnica , na drugem koncu pa krmilnica. Ob poti smo videli deblo namenjeno za smolarjenje, mravljišče in deblo-komaj so ga objeli štirje učenci. Nabrali smo različne liste in pravi kostanj.

Učiteljica

Renata Magnik


 

Varna hoja

Učence 1. razredov sta v petek, 15. 10.2021, obiskala policist in policistka. Z njima so se sprehodili v okolici šole. Učili so se varne hoje po pločniku in na prehodu za pešce. Pravilno so prečkali cesto tudi takrat, ko je na semaforju za pešce gorela zelena luč.

Policistoma so učenci obljubili, da se bodo držali pravil varne hoje v prometu tudi takrat, ko bodo zunaj z družino ali prijatelji.

 

Mirica Lah, učiteljica 1. a razreda


 

Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

V sredo, 22.9.2021 smo imeli 1. tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda.

Ker je bilo nekaj oddelkov v karanteni, smo kombinirali delo v šoli in delo na daljavo.

Učenci dveh oddelkov šestega razreda in enega oddelka devetega razreda so na igrišču za šolo spoznavali delo gasilcev, reševalcev in policistov. Ogledali so si njihovo  opremo in vozila.

Učenci osmega razreda so obiskali Gornjesavski muzej Jesenice. Spoznavali so zgodovino železarskih Jesenic, pogledali razstavljeno zbirko in v delavnici vlili svečko v obliki dimnika. Ko so se vrnili v šolo, so izdelali križanke in napisali poročila.

Učenci sedmega razreda so delali izdelke v šoli. Izdelali so obeske iz gline z vzorcem narcise in darilne škatlice iz valovite lepenke.

Učenci, ki so delali od doma, so po navodilih naredili različne darilne škatlice iz papirja.

Tehniški dan smo uspešno zaključili, učenci pa so bili bogatejši za nova spoznanja in spretnosti.

 

Jesenice, 22.9.2021                                       Vodja 1.TD   Danica Kikelj


 

Športni dan za učence 2. razreda

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v sredo, 15. 9. 2021, športni dan. Z avtobusom so se odpeljali do Blejske Dobrave, od tam pa odšli peš proti Homu.

Med potjo so opazovali tudi čebelnjak, slap, še celo veverica nas je spremljala ob poti. Pot je obnovljena in opremljena z ograjami, stopnicami ter posuta s peskom.

Na Homu je bil čas za malico in igranje na igralih. Učenci so neizmerno uživali.

V rubriki galerija si lahko ogledate nekaj utrinkov s športnega dne.

 

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Sprejem prvošolcev v šolskem letu 2021/22

Prvi šolski dan je nekaj posebnega, vsak ga doživlja po svoje. Prvošolci in starši so se zbrali v šolski avli. In ker se prvi šolski dan zgodi samo enkrat v življenju, smo na slavnostni dogodek povabili tudi večno navihanko Piko Nogavičko, ki nam je na usta privabila obilo smeha. Ravnatelj šole, gospod dr. Robert Kerštajn, je nagovoril prvošolce in njihove starše ter vsem zaželel uspešno šolsko leto. Za njim je staršem podal nekaj prometnih napotkov tudi policist Blaž Bergant, ki skrbi za naš okoliš..

Razredničarke so učence v spremstvu enega starša odpeljale v svoje razrede, kjer so si lahko ogledali lepo urejene poličke, panoje in garderobe, na mizah pa jih je čakalo čisto posebno sladko presenečenje.

 

Zapisala 

Nataša Krajnc