Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Šolsko leto 2021-2022

2. tehniški dan učencev 2. razreda Izdelovanje zimske dekoracije

V ponedeljek, 29. 11. 2021, so učenci tekom dopoldneva ustvarjali snežake in snežinke različnih velikosti in tudi že novoletne okraske z odtiskovanjem. Tako so okrasili svoje učilnice in hodnik pred učilnico. Mi smo poskrbeli za zimsko vzdušje v šoli, narava pa prav tako s prvo pošiljko snega ravno čez vikend pred našim tehniškim dnevom. Juhuhu, zima je že tu!

In še nekaj utrinkov našega ustvarjanja. 

 

Vodja TD: Petra Hrovat, prof.


 

2. športni dan za učence 2. razredov

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v torek, 9. 11. 2021, 2. športni dan. Iz Završnice so se peš odpravili proti Smokuški planini. Med hojo so opazovali čudovito obarvana jesenska drevesa, potok Završnica, prometne znake, markacije in še mnogo zanimivosti v naravi.

Pod Smokuško planino je bil tudi čas za malico in počitek. Ob povratku so se učenci lovili in igrali na nogometnem igrišču.

V galeriji si lahko pogledate nekaj utrinkov s športnega dne.

 

Vodja: Irena Dolar


 

1. tehniški dan učencev 2. razreda Varnost v prometu

V torek, 12. 10. 2021, so drugošolci v okviru tehniškega dneva najprej ob posnetkih in slikovnem gradivu poglobili znanje o cestnih pravilih, prometnih znakih in varnosti v prometu. Po poznavanju pomenov prometnih znakov v bližini naše šole so jih nato tudi izdelali. Naučili so se pesmico z naslovom Avto (Kolesa na avtu se okrog vrte) in jo večkrat zapeli s telesnimi gibi. Najbolj pa so se izkazali pri skupinskem ustvarjanju makete šolske okolice, kamor so postavili izdelane prometne znake. Veliko novega so se naučili in hitro nam je minilo »prometno« dopoldne.

 

Oglejte si nekaj utrinkov v Galeriji slik.

Vodja TD: Petra Hrovat, prof.


 

Naravoslovni dan za učence 2. razreda, gozdna učna pot v Radovljici

Učenci 2. razredov smo imeli , v petek, 5. 10. 2021, Naravoslovni dan.

Sprehodili smo se po Gozdni učni poti v Radovljici. Pot je dolga 2, 2 km. Odprta je že od leta 1977.

Na poti smo si ogledali veliko različnih vrst dreves in njihovih plodov.

Videli smo hiško iz brun, reče se ji brunarica. Nasproti nje smo videli prerez debla in se naučili, da krogi pomenijo, koliko je drevo staro. Po nadaljevanju poti smo prišli do jase na kateri je bila lovska opazovalnica , na drugem koncu pa krmilnica. Ob poti smo videli deblo namenjeno za smolarjenje, mravljišče in deblo-komaj so ga objeli štirje učenci. Nabrali smo različne liste in pravi kostanj.

Učiteljica

Renata Magnik


 

Varna hoja

Učence 1. razredov sta v petek, 15. 10.2021, obiskala policist in policistka. Z njima so se sprehodili v okolici šole. Učili so se varne hoje po pločniku in na prehodu za pešce. Pravilno so prečkali cesto tudi takrat, ko je na semaforju za pešce gorela zelena luč.

Policistoma so učenci obljubili, da se bodo držali pravil varne hoje v prometu tudi takrat, ko bodo zunaj z družino ali prijatelji.

 

Mirica Lah, učiteljica 1. a razreda


 

Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda

V sredo, 22.9.2021 smo imeli 1. tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda.

Ker je bilo nekaj oddelkov v karanteni, smo kombinirali delo v šoli in delo na daljavo.

Učenci dveh oddelkov šestega razreda in enega oddelka devetega razreda so na igrišču za šolo spoznavali delo gasilcev, reševalcev in policistov. Ogledali so si njihovo  opremo in vozila.

Učenci osmega razreda so obiskali Gornjesavski muzej Jesenice. Spoznavali so zgodovino železarskih Jesenic, pogledali razstavljeno zbirko in v delavnici vlili svečko v obliki dimnika. Ko so se vrnili v šolo, so izdelali križanke in napisali poročila.

Učenci sedmega razreda so delali izdelke v šoli. Izdelali so obeske iz gline z vzorcem narcise in darilne škatlice iz valovite lepenke.

Učenci, ki so delali od doma, so po navodilih naredili različne darilne škatlice iz papirja.

Tehniški dan smo uspešno zaključili, učenci pa so bili bogatejši za nova spoznanja in spretnosti.

 

Jesenice, 22.9.2021                                       Vodja 1.TD   Danica Kikelj


 

Športni dan za učence 2. razreda

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v sredo, 15. 9. 2021, športni dan. Z avtobusom so se odpeljali do Blejske Dobrave, od tam pa odšli peš proti Homu.

Med potjo so opazovali tudi čebelnjak, slap, še celo veverica nas je spremljala ob poti. Pot je obnovljena in opremljena z ograjami, stopnicami ter posuta s peskom.

Na Homu je bil čas za malico in igranje na igralih. Učenci so neizmerno uživali.

V rubriki galerija si lahko ogledate nekaj utrinkov s športnega dne.

 

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Sprejem prvošolcev v šolskem letu 2021/22

Prvi šolski dan je nekaj posebnega, vsak ga doživlja po svoje. Prvošolci in starši so se zbrali v šolski avli. In ker se prvi šolski dan zgodi samo enkrat v življenju, smo na slavnostni dogodek povabili tudi večno navihanko Piko Nogavičko, ki nam je na usta privabila obilo smeha. Ravnatelj šole, gospod dr. Robert Kerštajn, je nagovoril prvošolce in njihove starše ter vsem zaželel uspešno šolsko leto. Za njim je staršem podal nekaj prometnih napotkov tudi policist Blaž Bergant, ki skrbi za naš okoliš..

Razredničarke so učence v spremstvu enega starša odpeljale v svoje razrede, kjer so si lahko ogledali lepo urejene poličke, panoje in garderobe, na mizah pa jih je čakalo čisto posebno sladko presenečenje.

 

Zapisala 

Nataša Krajnc