Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Šolsko leto 2020-2021

Športni dan za učence 4. razreda

V ponedeljek, 21. 9. 2020, smo se odpravili na pohod proti trim stezi Žerjavec.

Trim steza Žerjavec poteka po čudovitem gozdu v lepem in mirnem delu Jesenic. Oddaljena je približno deset minut hoje od centra naselja Plavž. Steza ima en start in en cilj. Proga je dolga približno 2 kilometra in ima 15 telovadnih postaj.

Učenci so se preizkusili na telovadnih postajah, ki imajo različne težavnostne stopnje. Trim steza nam je omogočila telesno aktivnost, pljuča so se nadihala svežega zraka, ušesa pa so se lahko naužila tišine in miru.

 

Vodja: Petra Kvas


 

Športni dan za učence 2. razreda

Učenci 2. razredov naše šole so imeli v ponedeljek, 14. 9. 2020, 1. športni dan v novem šolskem letu.

Avtobusa sta jih odpeljala do Blejske Dobrave. Tam se je začel pohod proti Homu. Med potjo so videli prelep čebelnjak, po mostu so prečkali reko Radovno, v njej opazovali ribe, od daleč pa poslušali tudi šumenje slapa Šum.

Po uri hoje so prišli do Homa. Tam je bila najprej malica, potem pa so učenci uživali na igralih.

Kar prehitro je minila igra in odpravili so se nazaj proti Blejski Dobravi.

Lahko si ogledate tudi nekaj fotografij.

Vodja ŠD: Irena Dolar


 

Sprejem prvošolcev

V tem ˝posebnem˝ šolskem letu so se prvošolčki v spremstvu staršev zbrali na parkirišču pred šolo.
Pozdravil jih je ravnatelj dr. Robert Kerštajn, ki je najprej predstavil pomočnico ravnatelja, Jelko Kusterle, svetovalno delavko in učiteljice. Nato jim je zaželel dobrodošlico na šoli. Povedal je, da bodo v šoli poskrbeli, da se bodo učenci počutili varne, tako med poukom, kot tudi med obiskovanjem obšolskih dejavnosti. Zaželel jim je tudi, da bi poleg znanja v novem okolju našli tudi prijatelje. Na šoli je 636 učencev, od tega 59 prvošolcev in prvošolk ter 56 učiteljic, učiteljev in vzgojiteljic. Pohvalil je opremljenost šole, ki ima velike, svetle in dobro opremljene razrede, moderno šolsko dvorano, lepo in bogato založeno šolsko knjižnico ter strokovne in usposobljene učiteljice in učitelje. Izrazil je željo po strpnem, odkritem in ustvarjalnem sodelovanju  s starši. Na koncu pa je prvošolcem še zaželel veliko uspeha, sproščenosti, varnosti in dobrega počutja ter varne poti v šolo in domov. Besedo je predal policistu, ki v sodelovanju s Policijsko postajo Jesenice tudi med šolskim letom skrbi za preventivno dejavnost na šoli.
Policist je staršem svetoval, naj otroke poučijo o pravilnem ravnanju v prometu in da mora biti varnost otrok v ospredju vse leto, ne le ob začetku šolskega leta. Še posebej je opozoril na režim parkiranja pred šolo oz. na avtobusni postaji pred šolo ter na privezovanje otrok v avtomobilu. Starši naj parkirajo na parkirišču pri gledališču, če pa ustavijo na avtobusni postaji, pa naj bo to le toliko, da otrok izstopi. 
Ravnatelj je nato poimensko poklical učence vsakega oddelka posebej, ki so nato skupaj z učiteljicami odšli do razredov, kjer jih je čakalo presenečenje.

 

Zapisala: Nataša Krajnc