Prezihovvoranc.si
Cesta Toneta Tomšiča 5
Jesenice
4270
Slovenija
os-pv.jesenice@guest.arnes.si

Numerologija

MOČ ŠTEVILK

 

Ali ste že kdaj razmišljali o svoji srečni številki? Ali verjamete v to, da imajo številke moč?

 

Obstaja veda, ki se ukvarja s številkami (numer = številka) in napovedovanjem usode. To je numerologija oz. številoslovje. Mnogim se zdi to le modna muha, ampak s skrivnimi pomeni števil so se ukvarjali že Egipčani, Kitajci in celo mnogi najimenitnejši misleci: Pitagora, Newton, Boccaccio …

 

Obstaja več smeri numerologije, najbolj znani sta kaldejska in pitagorejska.

Za mnoge so številke tako pomembne, da obstajajo celo verovanja v moč številk.

Najpogosteje se numerologi ukvarjajo z izračuni imen in priimkov, saj je ime s teboj od samega začetka pa do konca in močno zaznamuje tvojo usodo.

Numerologiji verjamejo, da za vsako črko obstaja določena številka.

 

Vsak lahko s pomočjo preglednice izračuna svojo številko.

Napišeš svoje ime in priimek ter za vsako črko napišeš številko in jih nato sešteješ. To delaš tako dolgo, dokler ne prideš do enomestnega števila.

 

PRIMER:

MATIC NOVAK

4+1+2+9+3 + 5+6+4+1+2 = 37, nadaljuješ: 3+7 = 10 in še naprej: 1+0 = 1

 

Zdaj pa še nekaj 'za hec': S pomočjo numerologije (glej zgornji primer) izračunaj, kakšen učenec si.

1

Delaš sproti, poslušaš učiteljico, med poukom se ne pustiš motiti, zato sošolci vejo, da lahko računajo nate, ko bodo potrebovali zapiske ;)

2

Na srečo si veliko zapomniš od razlage v šoli. Škoda, da si doma ne vzameš malo časa za učenje, saj bi tako zagotovo imel odlične ocene.

3

Rad si v središču, zato se med poukom ves čas oglašaš. Učiteljem je to do neke mere všeč, saj je s tabo pouk bolj zanimiv, sošolci pa sploh uživajo, ker 'kradeš' minute pouka :) Vseeno pa majhen nasvet – pazi, da ne pretiravaš, in premisli, preden kaj glasno poveš.

4

Si zelo tih in se ne maraš izpostavljati. Redkokdaj se oglasiš. Rad hodiš v šolo, prijateljev imaš manj, a so ti pravi. Z novimi ljudmi se težje spoznaš, ker si sramežljiv. Pozornost raje prepuščaš drugim, med poukom ne motiš, saj si prepričan, da je pomembno poslušati.

5

Rad pomagaš drugim in jih podpiraš. Ko so v težavah, jim pomagaš in jih braniš. Ne maraš krivic, ni ti pošteno, da obtožijo nedolžnega in le-tega si pripravljen zagovarjati pred vsemi.

6

Si zelo ambiciozen in želiš biti najboljši, zato ne pomagaš nikomur, kar med sošolci povzroča kar nekaj slabe volje. Predlagam ti, da pomisliš na to, da vsak kdaj potrebuje pomoč in nekoč jo boš morda tudi ti. Izkoristi svoje znanje, da pomagaš drugim.

7

Si oseba, na katero sošolci lahko računajo. Trudiš se, da bi povezal sošolce in da bi se v razredu vsi dobro počutili. Pomagaš, ko lahko, ali pa sošolcu v stiski pomagaš najti drugo pomoč. Tudi z učitelji se uspešno dogovarjaš o razrednih stvareh, saj deluješ resno in odgovorno.

8

Nikoli se ne pripraviš na ocenjevanje, zato računaš na to, da boš lahko od koga prepisal ali pa da ti bo kdo kaj prišepnil. Na srečo znaš uslugo tudi vrniti in med spraševanjem pomagaš sošolcem, če se le da ;)

9

Ne zaupaš vase in pogosto govoriš, da ničesar ne znaš in da se nisi dovolj učil, na koncu pa vsakič dobiš dobro oceno. Nasvet zate: nič ni narobe, če priznaš, da se za svoj uspeh trudiš. Bodi ponosen na to in zaupaj vase.